12 000 Ft felett a szállítás ingyenes
Aktualitásaink
Aktualitásaink

Válogatott versek sorozat

Szabó Lőrinc (1900-1957) a 20. századi magyar költészet klasszikusa - az egész világirodalomban szinte páratlan módon - teljes lírai életművét szövegmagyarázatokkal látta el. A Vers és valóság kommentárjainak kíséretében a jelen válogatás még érdekesebben és gazdagabban tárja fel a költői élet uralkodó témáit, érzületét és formavilágát: az alkotó a maga diktálta (titokzatos körülmények közt keletkezett, és ugyancsak rejtélyesen napf ...
1 900 Ft
Elfogyott
Elfogyott
Szécsi Margit, a világ első női vagánya az avantgard eredetű nyelvi modernitás jegyében alakította hol elégikusan fátyolozott, hol hetyke, játékos, humoros líráját. Verseinek fő szólama a teljességigény veszélyeztetettsége, a morál fenyegetettsége, a szabadsághiány személyiségtorzító volta. A válogatás nyolcvannégy verset ölel fel.
1 900 Ft
Elfogyott
Elfogyott
"A magyar szomorú-ének legnagyobb mívese" - így jellemezte kortársa és barátja, Tersánszky J. Jenő Tóth Árpádot, a furcsa összetett szóval az elégia műfajának uralkodó voltára utalva. A Tóth Árpád verseihez figyelmesen hajló olvasó azonban bizonyosan tapasztalja - e válogatás forgatása során is -, hogy a költőből nem hiányzott az érzéki dinamizmus, a humor, a groteszkum igenlése sem, s hogy a fonákot, a sújtót, az elveszejtőt "oltó- ...
1 900 Ft
Elfogyott
Elfogyott
A jelen válogatásban olvasható hetvenhét vers a népköltészeti ihletésű dalformától az érdesebb szabad verseken, a szürrealisztikus látomásokon és a hosszúverseken át feszít ki ívet a későmodern törekvésekig. Az érdeklődő olvasók a kisebb pályaszakaszok időrendjében, ciklusosan találkozhatnak a művekkel.
3 100 Ft
Elfogyott
Elfogyott
Vörösmarty Mihály születésének 200. évfordulója előtt tisztelegve jelenteti meg a Holnap Kiadó a költő lírai alkotásaiból készített válogatást.
1 900 Ft
Elfogyott
Elfogyott