Történelem szakos tanár, „Európa- tanulmányok” specializáció, Debreceni Egyetem, 2003. A Kodolányi János Egyetem Turizmus Tanszékének egyetemi docense. Oktatott tárgyai: Aktuális trendek a gasztronómiában és vendéglátásban, Gasztronómia, Vendéglátó technológia, Bor- és gasztronómiai turizmus menedzsment, Élelmiszerismeret és higiénia, Régi idők konyhakultúrája, Táplálkozástörténet, Világkonyha, Étterem design, Ételkészítés technológiája, Kvantitatív kutatások módszertana a turizmusban, Táplálkozástan, A sokszínű gasztronómia, Gasztro-kultúra, Turisztikai kutatások módszertana, Népi táplálkozás a Kárpát-medencében, Szakdolgozati konzultáció, Kutatásmódszertan, Régi magyar konyhakultúra, Szakdolgozati szeminárium, Szálláshelyi vendéglátás, Vendéglátó szakmai alapismeretek, Magyarország borászata és nemzeti gasztronómiája, Bevezetés a borturizmusba, Kultúra és gasztronómia a távol keleten
Fő kutatási területe a gasztronómia. Kiadónknál az Ízek városa-sorozatban az osztrák főváros, Bécs jellegzetes gasztronómiáját gazdagon illusztrált kötetben mutatja be az olvasóknak.
x