Bécs-Ízek városa
Bécs hangulatát
birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább
útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a
Városházát?
Sokszínűség
jellemzi a város kulináris világát is. Együtt van jelen a Habsburgok
örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra. Így bármelyik
stílusirányzatot kedveljük, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot.
Milyen egy
tipikus bécsi ebéd? Forró húsleves palacsintametélttel, gőzölgő tányérhús almás
tormával, rántott szelet burgonyasalátával és végül egy adag Sacher torta?
Esetleg a „főtt denevér” (marhacsípőből vágott finom főtt hús) egy kis
„rántott kutyával” (kapros, rántással sűrített burgonyafőzelék)? Vagy egy jó
szaftos gulyás tarkedlivel kiegészítve? Ezek közül bármelyikre mondhatjuk, hogy
igazi bécsi finomság; noha a fogások többségét Ausztria szomszédai is
magukéinak vallják.
x
Oldalszám
164 oldal
Méret
96 × 247 mm
ISBN
978-963-3491-28-7
Kiadás éve
2016
Sorozat
Elérhetőség
Készleten
A kategória további címei
3 100 Ft
30%
2 170 Ft
4 900 Ft
30%
3 430 Ft
3 900 Ft
30%
2 730 Ft
4 900 Ft
83%
800 Ft
3 100 Ft
30%
2 170 Ft
3 100 Ft
30%
2 170 Ft
3 100 Ft
30%
2 170 Ft
4 900 Ft
30%
3 430 Ft