12 000 Ft felett a szállítás ingyenes
Aktualitásaink
Aktualitásaink

Ízek városa sorozat

Bécs hangulatát birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a Városházát?  Sokszínűség jellemzi a város kulináris világát is. Együtt van jelen a Habsburgok örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra. Így bármelyik stílusirányzatot kedveljük, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot.  ...
30%
3 100 Ft
2 170 Ft
A XIII. század elején francia egyetemi körökben alakult ki először a „zsíros” és a „tudós” Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai egyetem, és mert itt virágzott a glossatoréknak, a római jog értelmezőinek az iskolája, amelynek köszönhetjük a római jog elterjesztését. Zsíros -  azaz bővelkedő, gazdag, virulóan egészséges – mert termékeny, öntözött és szelíd a földje;  mert vidám, k ...
30%
3 100 Ft
2 170 Ft
A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló recepteken túl megismerhetjük gasztronómiai kultúránk történetét - a római és honfoglalás kori hagyatéktól a reneszánsz ünnepi lakomákon keresztül napjainkig, a hamuba sült pogácsától a lacikonyháig.
30%
3 100 Ft
2 170 Ft
Dieses Buch ist nicht nur ein Kochbuch, neben den ausgezeichneten Rezepten kann man die Geschichte unserer gastronomische Kultur kennen – wie die traditionellen Gerichte der Hirten, die zahlreichen Gewürze und speziellen, neuen Zutaten, die durch den italienischen Einfluss zur Zeit der Renaissance an die Hofküche gelangt waren, die Kraut- und Reisgerichte der Türkenzeit, die Küche Siebenbürgens, sowie die volkstümlichen ...
30%
3 100 Ft
2 170 Ft
  Nem beszélhetünk párizsi konyháról úgy, ahogyan például lehet római, szicíliai vagy provence-i konyháról beszélni, hanem csak franciáról. Ez a konyha nem regionális, még kevésbé helyi, sokkal inkább nemzeti, sőt egyetemes. Párizs Franciaország kulináris sajátosságainak az olvasztótégelye, s Olaszországgal ellentétben, nem a régiók különféle hagyományaira támaszkodhat, hanem a hivatásos szakácsok által irányított magas szintű ...
30%
3 100 Ft
2 170 Ft
This book is not simply a cook book, besides the excellent recipes one can get to know the history of our gastronomic culture – how the dishes of the ancient animal herding traditions, the countless spices and new special ingredients used in the Italianate court cuisine of the Renaissance, the cabbage and rice dishes of Turkish times, Transylvanian cuisine, and peasant food rich in bacon fat and paprika, and not least Fr ...
3 100 Ft
Elfogyott
Elfogyott
Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és miként készítették el étküket akár a szegényebb, akár a gazdagabb athéni lakosok.
3 100 Ft
Elfogyott
Elfogyott
Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást, mindezt a sajátos és híres olasz konyhán keresztül. Hogyan fejlődtek és terjedtek el a római étkezési szokások a XII. századi kibontakozástól és a trecento receptkönyveiből kiindulva? Megismerjük az olasz konyha ízvilágát meghatározó fűszereket, a Medici-lányok szakácstudományát és a francia konyha hatásait.
3 100 Ft
Elfogyott
Elfogyott