Ízek városa sorozat

Bécs hangulatát
birodalmi múltja és világhírű épületei teremtik meg. Ki ne ismerné – legalább
útikönyvekből – a Ringet az Operával, a Parlamentet, a Burgtheatert vagy a
Városházát?
Sokszínűség
jellemzi a város kulináris világát is. Együtt van jelen a Habsburgok
örökségéből táplálkozó pompás nemesi és a polgári konyhakultúra. Így bármelyik
stílusirányzatot kedveljük, mindkettőre találhatunk bőséges kínálatot.
...
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

A XIII. század
elején francia egyetemi körökben alakult ki először a „zsíros” és a „tudós”
Bologna mítosza. Tudós, mert itt született meg 1088-ban az első európai
egyetem, és mert itt virágzott a glossatoréknak, a római jog értelmezőinek az
iskolája, amelynek köszönhetjük a római jog elterjesztését. Zsíros - azaz
bővelkedő, gazdag, virulóan egészséges – mert termékeny, öntözött és szelíd a
földje; mert vidám, k ...
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

A könyv nem egyszerűen csak szakácskönyv. A magyar kultúra egyik komoly
szegmense a konyhaművészet, ami Európa-szerte híressé vált. A kiváló
recepteken túl megismerhetjük gasztronómiai kultúránk történetét - a
római és honfoglalás kori hagyatéktól a reneszánsz ünnepi lakomákon
keresztül napjainkig, a hamuba sült pogácsától a lacikonyháig.
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

Dieses Buch ist nicht nur ein Kochbuch, neben den ausgezeichneten
Rezepten kann man die Geschichte unserer gastronomische Kultur kennen –
wie die traditionellen Gerichte der Hirten, die zahlreichen Gewürze und
speziellen, neuen Zutaten, die durch den italienischen Einfluss zur Zeit
der Renaissance an die Hofküche gelangt waren, die Kraut- und
Reisgerichte der Türkenzeit, die Küche Siebenbürgens, sowie die
volkstümlichen ...
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

Nem beszélhetünk párizsi konyháról úgy, ahogyan például lehet római, szicíliai vagy provence-i konyháról beszélni, hanem csak franciáról. Ez a konyha nem regionális, még kevésbé helyi, sokkal inkább nemzeti, sőt egyetemes. Párizs Franciaország kulináris sajátosságainak az olvasztótégelye, s Olaszországgal ellentétben, nem a régiók különféle hagyományaira támaszkodhat, hanem a hivatásos szakácsok által irányított magas szintű ...
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

Sorozatunk harmadik, gazdag képanyagú szakácskönyve az ínycsiklandozó recepteken túl bepillantást enged a görög étkezési szokásokba, és arról is tudósít, hogy ma vagy 2500 évvel ezelőtt mit ettek nap mint nap a hellének, és miként készítették el étküket akár a szegényebb, akár a gazdagabb athéni lakosok.
30%
3 500 Ft
2 450 Ft

This book is not simply a cook book, besides the excellent recipes one
can get to know the history of our gastronomic culture – how the dishes
of the ancient animal herding traditions, the countless spices and new
special ingredients used in the Italianate court cuisine of the
Renaissance, the cabbage and rice dishes of Turkish times, Transylvanian
cuisine, and peasant food rich in bacon fat and paprika, and not least
Fr ...
3 100 Ft

Az olasz város és az olaszok kultúrtörténetébe nyerhetünk bepillantást,
mindezt a sajátos és híres olasz konyhán keresztül. Hogyan fejlődtek és
terjedtek el a római étkezési szokások a XII. századi kibontakozástól és a trecento
receptkönyveiből kiindulva? Megismerjük az olasz konyha ízvilágát meghatározó
fűszereket, a Medici-lányok szakácstudományát és a francia konyha hatásait.
3 500 Ft